Koti maksullinen

Maksullinen Chat GPT - onko chat GPT plus ostamisen arvoinen?

Maksullinen versio Chat GPT:stä julkaistiin helmikuussa 2023. Maksullinen versio maksaa 22,99 € kuukaudessa (noin 20$). Onko maksullinen versio ostamisen arvoinen? Tämä riippuu siitä, kuinka paljon ja miten käytät Chat GPT:tä.

Maksullisen Chat GPT vs ilmainen

Alla olevasta taulukosta näet ominaisuudet, jotka sisältyvät Chat GPT:n ilmaiseen ja maksulliseen versioon.

OminaisuusIlmainen versioMaksullinen versioNopeampi vastausaikaEiKylläEtusija ruuhka-aikoinaEiKylläGPT-4:n käyttöoikeusEiKylläGPT-3.5:n käyttöoikeusKylläKylläVerkkoselaaminen (Bing)EiKylläLaajennuksetEiKylläEnsisijainen pääsy uusiin ominaisuuksiin ja päivityksiinEi KylläDALL·E 3 kuvien luontiEi KylläTiedoston lataus ja analysointiEi KylläMukautettu GPT:n luominenEiKyllä

Avataanpa näitä ominaisuuksia hieman lisää. 

Nopeampi vastausaika

Maksavat käyttäjät saavat vastaukset nopeammin.

Etusija ruuhka-aikoina

Kun palvelussa on ruuhkaa, ilmaiset käyttäjät saattavat joutua odottamaa

Käyttäoikeudet molempiin mailleihin

ChatGPT Plus tarjoaa pääsyn sekä GPT-4:ään, joka on erinomainen monimutkaisissa tehtävissä

Bing-haku ja lisäosat

Plus-versio sisältää mahdollisuuden päästä käsiksi reaaliaikaiseen tietoon Bingin hakukoneen ja erilaisten lisäosien kautta.

Ensisijainen pääsy uusiin ominaisuuksiin ja päivityksiin

Plus-käyttäjät saavat ensimmäisenä käyttöönsä uudet ominaisuudet ja päivitykset.

DALL·E 3 kuvien luonti

Plus-käyttäjät voivat luoda kuvia DALL·E:lla ilman lisäkustannuksia.

Tiedostojen lataus ja analysointi

Plus-versio sisältää data-analysointiominaisuuden, jonka avulla voit analysoida eri tiedostomuotoja, kuten Excel, PDF tai vaikkapa kuvia."

Mukautetun gpt:n luonti

Mahdollistaa Plus-käyttäjille erityistarpeisiin suunnattujen ChatGPT-versioiden rakentamisen

Maksullinen Chat GPT tarjoaa runsaasti edistyneitä ominaisuuksia verrattuna ilmaiseen versioon. 

Kenelle maksullinen Chat GPT sopii?

Tähän kysymykseen on hankala antaa kaiken kattavaa vastausta. Jos listatuista ominaisuuksista jokin voi auttaa sinua työssäsi tai arjessasi, kannattaa harkita maksullisen version hankkimista.

Asiaa voi pohtia myös huvikäytön näkökulmasta. Kuvien luominen tekoälyn avulla on hauskaa ajanvietettä, ja niiden avulla voit perustaa Instagram-tilin, johon tuotat sisältöä tekoälyn avustuksella.

On myös huomionarvoista, että tekoäly on tullut jäädäkseen. Se tulee olemaan yhä enemmän osa arkeamme ja työelämäämme. Jos haluat pysyä muutosten mukana ja kehittää taitojasi tekoälyn parissa, kannattaa harkita maksullisen version hankkimista.

Yhteenveto

Olen itse käyttänyt maksullista versiota yli puolen vuoden ajan. Olen kokenut, että maksullinen versio tarjoaa minulle runsaasti apua työelämässä ja arjessa. Monimutkaiset Excel tiedostot, pitkät sähköpostiviestit, sisältöjen oikoluku ja kuvien luonti ovat asioita joiden kanssa olen tekemissä lähes päivittäin työni puolesta. Maksullien Chat GPT on on auttanut minua runsaasti näiden asioiden parissa. 

Tämä on toki vain yhden ihmisen näkökulma ja ymmärrän, että maksullienn versio ei välttämättä tuo yhtä paljon arvoa kaikille.